2012. október 15., hétfő

A ZAGYVA.... nagybetűkkel

Majd húsz év után a multi úgy döntött, hogy nem csinálja tovább azt amihez értek, így a várt bekövetkezett és most nem dolgozom. Vagyis igen, de nem úgy mint a többi ember. Az elmúlt 1 évben minden nap vártam, hogy ez bekövetkezzen ( nem lehetett tenni ellene semmit ) és végre többet legyek a gyerekeimmel akik hétköznap alig láttak. Hétvégére kellett összesűríteni a családi életet és a hobbyt, mely így mindig egymás rovására mentek. Hazudik akik azt mondja , hogy képes megtalálni a tökéletes egyensúlyt.

Most sokkal többet vagyunk együtt és több idő jut a horgászatra és a szörfözésre is, bár az időjárási körülmények lehetnének ideálisabbak.

A pisztráng szezonnak vége, még a domolykók aktívak így tiszta sor, hogy rájuk fogok horgászni. Így is történt, már az első szabad péntekem a Zagyva partján ért. Megfogadtam a többiek tanácsát, ki sem vettem a kocsimból a pergető botot pedig néha olyan széllökések voltak, hogy erős volt a késztetés a legyezés feladására.


az elsőnek mindig szerepelni kell

rendezett part, távolban a Mátra

egy hídlakó
 A Zagyva M3-as feletti részét szerettem volna megismerni Pásztóig, így sok helyet horgásztam meg rövid ideig. Ami meglepő volt, hogy jól gázolható a víz szinte mindenhol ( mármint ahol én jártam ) és megoldható legyezve is a víz bár sok helyen fel kellett kötni a gatyát. Rengeteg domit fogtam ami egy ilyen felmérős, ismerkedős pecán nem egy hátrány valljuk  be :). Jászoknak a nyomát sem láttam, a sügerek elkerültek és a keresett balinoknak is hűlt helye volt. Bár a képeket nézegetve nem csodálom, mivel ezen a szakaszon inkább patak jellegű még a víz. Gondolom a Tarna, Galga és más patakok hozama kell, hogy olyan komoly víz benyomását keltse mint például Zagyavarékasnál.
északabbra már a szebbik arcát mutatja a Zagyva

a halak is darabosabbak

ez a fűzfa sokat halat adott

egy pergető bot jól jött volna...
egyen méret
Szóval száz szónak is egy a vége, jó kis napot zártam a Zagyván. Csak két horgásszal találkoztam a közel 25km-es szakaszon, nem volt rengeteg kitaposott hely ( gondolom az alacsony vízállás nem csábítja a horgászokat most ).  Budapesttől 1 órányi járásra baráti áron árult éves jeggyel kellemes órákat lehet eltölteni a parton bóklászva.
októberi reggel a Mátra alján, faluszélen


ps) hazafelé megnéztem a Nagy-patakot Gyöngyös alatt, ott is sikerült fognom néhány domit még naplemente előtt. Az a víz is sokkal többet érdemelne.

1 megjegyzés:

  1. Szép hely, találtam én is ilyen patakot, amit nem nagyon horgásznak mert kicsi a víz, viszont tele van domolykókkal.

    VálaszTörlés