2012. október 17., szerda

Első betli a Dunán

Mára terveztem egy legyezést a Duna M0-ás hídja feletti sóderes szakaszra, mindig hívogatott mikor D1-ről mentem hazafelé. Kicsit megcsúszott ez a program, mert tegnap búcsúztatott a vezérigazgatónk minket néhány jófajta üveg bor mellett. Száz szónak is egy a vége, csak délutánra kerültem olyan állapotba , hogy megkockáztassam a pecát.

Badarság lett volna az első dunai pecámon máris sikert vizionálni, s ebben az állapotban módosítani kellett az elvárásokat ( nem olyan gyakori ez, messze vagyok még Matolcsy kollégától :) ). A sóderes szakasz ideális arra, hogy gyakoroljak a #8-as botommal és tettem is szorgalmasan. Nagyon jó volt az idő, sütött a nap és a szél is csak lengedezett. Hihetettlen kontraszt volt a Duna partján a csend, s a távolban az M0-ás híd  melyen zsúfolt sorban közlekedtek a kamionok. Mintha a külső sáv egy kamion-vasút lenne ( apropó, idén megszűnik kb 30,000 kamion vasúti szállítása ami tovább növeli majd ezt a hatalmas forgalmat ). Az irodában ülve soha nem gondoltam volna , hogy micsoda forgalom bonyolódik az útjainkon...

Mivel hamar elfáradtam a dobálásban - s a kedvem is elszállt mert igazán rosszul teljesítettem - átruccantam a budai oldalra. Elfelejtettem magammal hozzni az eddig mindig bizonyító Salmo thrill-t, így egy savage gear gumihal került a zsinóromra. Ez a csali is adott már sok balint, s nem hiszem, hogy ezen múlt a sikertelenségem. Itt sem láttam rablást , mert a kishalak sem voltak sehol. Egyetlen kapást tudtam kicsikarni egy balintól, de Ő is csak meghúzta a gumihalat nem akadt rendesen.

Ha az ember nem vár a nagy Dunától semmit első alkalommal, akkor nem is éri meglepetés. Sajnos ez a nagy szabadság most tört csak rám, mikor egyre nehezebb már a balinokat megcsípni. Biztosan vannak olyan részek itt a fővárosi szakaszon ahol több esélyem lenne rájuk ( én is tudok ilyet, de ott nem lehet horgászni... pedig igen szépeket látni nap, mint nap ), de még nem ismerem ezt a nagy vizet. De hát hol van olyan az életben, hogy csak berúgjuk az ajtót aztán minden az ölünkbe hullik???

Mindenkinek annyi jut amennyit beletesz, így most csak egy dolgom van, hogy egyre többet horgásszak és szedegessem a morzsákat.   

1 megjegyzés:

  1. Ne csüggedj. Nagy víz, tehát sok időt igényel.
    Itt az ideje, hogy viszonozzak egy keveset a kedvességedért - közös Duna peca?

    VálaszTörlés