2013. január 5., szombat

Szezonnyitó 2013

Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy lehetőségem volt a szezonnyitót megehteni már elsején. Nem gondolom, hogy nagy áldozat volt alkohol nélkül ünnepelni a Szilvesztert, de csak így volt esélyem eljutni másnap a vízre. A horgászatot összekapcsoltuk egy családi programmal ( a család többi tagja az öcsémékhez volt hivatlos ), így a reggeli indulásból déli érkezés lett...

András barátommal beszéltük meg ezt a pecát, mindketten pergető felszerelést vittünk magunkkal. Tudtuk, hogy -3C hőmérsékletben nem egy örömpeca vár ránk, de menni kellett :) .  Tiszta víz várt minket s a téli vízszint is közel 15 centiméterrel volt magasabban  mint 2012 nyarán.

Andrásnak megmutattam azokat a részeket melyek nyáron a sebeseket rejtették, s most is elég mélynek tűntek, hogy bennük rájuk akadjunk. Azzal vígasztaltam magam, hogy sebesek híján majd vígasztalnak minket a sügerek melyekből mindig szép számmal lehetett fogni.

Sajnos egyik elképzelésem sem vált be. Sem a sügerek, sem a sebesek nem tettek ki magukért. Nekem egyetlen kisebb domit sikerült csak a partra terelnem egy fotó erejéig, különben üresnek bizonyult ezen a napon a víz.

2013 első hala
Sötétedésre értünk vissza, András vígasztalt hogy nem voltam rossz "házigazda" csak ilyenkor télen nem mindig jön be a papírforma.

1 megjegyzés: