2013. május 29., szerda

Ha egyszer eléred a vizet a Balatonon

Egy lejárt lemezt teszek fel újra.... Parti horgász szemmel a Balaton NEM a legnagyobb tavunk. Alig van olyan hely, ahol kényelmesen pergethet, legyezhet az ember a Balatonon (ha nincs vizi alkalmatosságod). A múlt héten Aligáról indultam és Almádiig jutottam.

Nem sok helyen tudtam megállni horgászni, mindenhol magán stégek , parti telkek, hajókikötők és horgászegyesületek zárt csónakkikötői állták el az utamat. A strandokat nem számítom bele az akadályokba, mivel mégiscsak a többi polgártársunk felüdülését szolgálja ( ha még tudják fizetni a nem olcsó belépőket ).

Tényleg nem értem az Önkormányzatokat, hogy miért adják oda a parti telkeik egy részét  azoknak a horgászegyesületeknek akik aztán lezárják a  területet más horgászok elől. Ők már bírtokon belülről nézik más horgászok szenvedését, sőt vannak olyanok akik vámot szednek a vendéghorgászoktól.

Nekem a jegyem a Balatonra (is) szól, nekem jogom van eljutni a tóig. Ha minden igaz, a horgászati jog tartalmaz szolgalmi jogot is ( nem jogászul hangzik, elnézést ) mely azt jelenti, hogy biztosítani kell a vizterület elérését. Elméletileg minden vízparti telek tulajdonosának biztosítani kellene számomra a víz elérését és ott a horgászatot.

Nem értem, hogy a mostani kormány a 2/3-ad bírtokában miért nem lát hozzá a Balaton rendbetételéhez, miközben van affinitása a Balett Intézet épületének visszaszerzéséről polemizálni, a Margit-szigetet lenyúlni stb... Bezzeg a Balaton partján továbbra is épülhetnek a szép villák a közvetlen vízparton. Mikor fog Sz. Péter megint vízben állva sajtótájékoztatót tartani????

Ja fogtam halakat is...

kövesek

csapók



1 megjegyzés:

  1. Gratulálok Pali! Megnyerted a stég legkisebb sügére címet! :P

    VálaszTörlés