2011. december 12., hétfő

Velencei tó sügerei, avagy télen a drop-shot nyerőnek tűnik

Ez a történet igazából szombaton kezdődött. Mivel már a hétvége első napja is igazából inkább hasonlított egy kora tavaszi napra, mint az év egyik legrövidebb napjára. Szombaton igyekeztem igazán jó férj lenni, reggel ébredés után elugrottam bevásároloni, megcsináltam a reggelit a srácoknak ( anya még aludt a pénteki céges karácsony után ), majd elkészítettem az ebédet is :).  Nem tudtam leállni, s még nekiugrottam a fedett terasz  faoszlopait is lecsiszoltam és atfestettem... Van aki ezt nyalásnak tartja? :) Nekem nem esett nehezemre. Sőt este még a drága feleségem kapott a Jézuskától egy fix objektívet, amit majd én is használni fogok végre a légykötések archiválására, remélem a ti maximális megelégedésetekre. Ennyi jócselekedett után drága feleségem már magától ajánlotta fel egy vasárnap délelőtti horgászat lehetőségét.

Szombat este még kiizgultam a Barca győzelmét, tegyük szívünkre a kezünket, most 3 éve elősször nem lehettünk benne biztosak, hogy nyer a csapatunk. Ha nyer azért megyek, ha veszít akkor azért... Nyert, szóval így azért könnyebb felkelni :)


ez naplemente...hanem holdlemente
Fél hétkor keltem, s közel fél óra múlva már ezeket a fényképeket készítettem egy Nokia mobillal. Lehet, hogy már nem cool az oparaciós rendszere, de azért retus nélkül egyik 2 éves Apple model sem tud ilyet. Jó az öreg a háznál....
Velence ,  vasárnap reggel 7 óra  , +1C
A gárdonyi  csónakkikötőben kezdtem a napot ahol már fogtam idén ősszel néhány kisebb süllőt és sügeret. A felszerelésem egy Daiwa Megaforce jig 240-es  (2-14gr) bot volt, 0.08-as fonott piros PP zsinór, míg a DS előke egy 0.35-os flourcarbon volt. Érdekesség képpen nem DS ólmot tettem fel, hanem egy Mann's 4.5cm gumihal (4gr jigg fej ) és a Balatonon bizonyított PRAGAI CSODA ( ha újra be tudok szerezni egy színskálát, bemutatom itt is ). A kikötőben 2óra alatt csak két esemény  történt: 1 alkoholista ex?-horgász vallott az elmúlt években kihálózott halairól, semmi jelzésre nem állt le, majd miután megjelent egy másik beteg, mellé szegődött ... uhhh!! 2óra eredménytelenség után a kikötő  befolyásában egyszercsak volt egy elnehezedésem, amibe csak óvatosan emeltem bele mert úgy éreztem, hogy autógumiba akadt. Hát nem, egy közel másfeles süllő volt a horgomon, de meglepetésemben nem vágtam be mégegyszer, hanem ki akartam tekerni. Na ezt nem kellett volna, meglógott a halam.

Tovább álltam a Gárdonyi Vizügyi Üdülő kikötőjéhez, dobáltam ott is fél órat, de csak becsületből. Hamar tovább álltam a velencei csónakkikötőhöz amely az első legyes balinomat adta ( ezt meg sem írtam, most derült ki :( ).
az első partra parancsolt halam
Nem mondom , volt bennem némi félsz mert több mint 2 óra horgászat után is hltalan voltam s már elég régen éltem át a betli ízét a számban. De az első dobások után észervettem a nád mellett az első (számomra) sügér rablásokat, így már bizakodóan dobáltam tovább. Igyekeztem a lehető legjobban lelassítani a csali vezetését,  szinte szuggerálni kellett magam, hogy ne tekerjem folyamatosan az orsót.
mely egyben a legnagyobb is egyben aznap

A nap sügerét sikerült elsőre megfognom, s nem a jigg csalira jött, hanem a kis DS csalira. Miután visszaengedtem a következő kapásom a gumik mellé leengedett mann's csalira kapott, de a kis vitéznek ez túl nagynak bizonyult , nem akadt meg. Ezek után úgy gondoltam, hogy lecserélem az alsó csalimat egy sima DS ólomra. A stégek és a nádszigetek tövénél a kissé sekélyebb vízben aztán megtaláltam a sügereket. Innentől kezdve már nem volt megállás, szépen jöttek különböző méretben a sügerek. h

nagyon akart egy portrét, elsőre lemaradt :)

a legkisebb, igazán mohó volt

a kicsi mamája tecccik lennie ?? :)


egy másik bejárat őre

az utolsó sügér a vasárnapi ebéd előtt


beeeeeeeeeeeeeeeeeee

Süllőt itt nem sikerült akasztanom, mert a jobb helyeken ( a spicceken ) kint ültek a sporik akik élő hallal horgásztak. Dél körül többen feladták ( már nem volt érdemes ebédre valóért ücsörögni? ) de már nekem is jelzett a telefon, hogy ideje indulnom ebédelni, vár a család. Míg pakoltam, az egyik kitartó spori két szép süllőt is akasztott, de ez nem sarkalta arra, hogy abbahagyja a horgászatot. Csak remélni tudom, hogy a harmadik után azért hazament, mert a süllőket ő bilicsre verte s gondolom nem a fotózás miatt :( .
















6 megjegyzés:

  1. Jó az új design.
    Vagy csak későn vettem észre..?

    VálaszTörlés
  2. Jó kis komplex beszámoló. ;)

    Üdv.
    kareszoft

    VálaszTörlés
  3. A kishalak is tudnak örömet okozni.
    Jó peca lehetett így tél víz idején.
    Ahol a sügiket fogtad az a tóbíró kikötő!?
    üdv wolfy

    VálaszTörlés
  4. Korvin ST
    Kedves Foldim, nem olyan regi szoval nem buktal le :) a google keszitette en csak kettot klikkeltem erte

    Kareszoft
    Koszonom, igyekszem :) A dolgozo Nepet szolgalom!!!

    Wolfy
    Igen, ott jartam...de nagy a vizfelulet terhelese, szoval nem tudhatjuk meddig birjak a halak :(

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok Pali! tetszik az írás és a blogod is ;) üdv. Csaba

    VálaszTörlés
  6. Most már nekem is meg kéne próbálnom ezt a dropshot marhaságot! a balatoni sügik is kajálnák!

    VálaszTörlés