2012. január 20., péntek

Szezonkezdet 2012

Nagyon lassan indult ez az év, minden hétvégén volt valami fontos program ami miatt nem tudtam horgászni menni. Szerdán már látszott, hogy jó kis hó hullott a Dunántúlon, így esély nyílott egy régen várt havas horgászatra. A munkahelyemen kivettem a múlt évről maradt 3 napból szabadságtól egyet s Adrienn sem gördített semmi akadályt a túra elé.

Délelőtt tízre, már teljes menetfelszerelésben indultam a patak felé, de most gázló felszerelés nélkül. Két botot vittem magammal: a Steve barátomnak eladott kis Privilege II.-es botomba szerettem volna egy pisztrángot "tenni", s magammal vittem a G-loomis Stream Dance #5 botomat is. Milyen szép lenne az évet pergetett és legyezett sebesekkel nyitni !

Mikor gyalogoltam a patakhoz már látszott, hogy a havazás óta nem én vagyok az első a vidéken. Azonban bíztam benne, hogy a kismotor nyoma a halőré ( egy Simson-nal jár ), míg a kisebb lábnyom egy hölggyé lehet aki talán a kutyáját sétáltatta.

A harmadik gödörnél pergető botra váltottam, mert a faágaktól nem lehetett legyezve horgászni. A harmadik dobás után a lábam előtt verte le a kis wobblert egy sebes, gondolom lekövette a túlsó oldalról.



az év első hala, soha rosszabb kezdetet
Lassan tovább álltam, nem volt több kapás az alsó szakaszokon.  Hihetettlen csend vett körül, néha szemerkélt az eső, s a csendet csak egy-egy harkály törte meg. Kopácsolásuk légkalapácsként hasította a néma csendet, s már akár száz méterről is lehetett hallani a következő zubogó morajlását. Hihetettlen volt ez a csend, mintha megállt volna az idő, s csak én voltam, egy apró puzzle darab a természet nagy kirakójában.
egy szebb gödör, mely haltalannak bizonyult számomra
Kesőbb legyes botra váltottam, a hátralevő részeken már több nyílt rész várt rám így jobb megoldásnak tűnt a kedvenc módszerem. A hétvégén kötöttem néhány streamert, marabuból és bucktail-ből. 

Őt ott fogtam, ahol Zalán fogta első sebesét

Minden halam visszanyerte a szabadságát , ezen a vízen ez kötelező. Csak kívánni tudom, hogy minden olvasóm élje át azt a boldogságot, büszkeséget mikor visszaengedi a halait, s látja méltósággal elúszni őket a mélység felé....
kis sziget

húzos, sekély víz ... majd nyáron jó lesz

tökéletes egyensúly

mondom, hogy senki sem fogja

ez a kis streamer adta a sebest

természetes kanyar: kedves vízügy, miért nem csináltok ilyet???
Végigjártam a szakaszt, nem találtam más nyomot a vízparton. Legalább azt tudjuk, hogy a hóesés óta nem járt rabló a vízparton. A fogások alapján azonban nem vagyok túl optimista, úgy tűnik sok pisztráng végezte tányérban a 2011-es évet :( . Négy órát töltöttem e kis víz partján, csodálatos környezetben és csendben. Teljesen leürítettem  az agyamat, feltöltődtem. 
a kocsi felé volt min elmélkedni

PS) még volt naplementéig két órám, s már új terv formálódott a fejembem, de erről majd később....

2 megjegyzés:

  1. Szépek a képek a kis patakról is!
    Tényleg varázslatos lehet ez a felső szakasz!

    VálaszTörlés
  2. ez igen!
    Facebookon jelölj meg léccy, beszéljünk . :-)

    http://www.facebook.com/horgaszosef

    VálaszTörlés