2012. április 27., péntek

Vegre igazi birsag a Balatonon orvhorgaszatert

Az elso tetemes birsag amit sikerult kiizzadnia a magyar hatosagoknak!!! Sajnalatos, hogy ehhez 18 kilonyi sullonek kellett elpusztulnia. Remelem ez a hir eltantoritja azokat a "sporttarsakat" akik most is tizedelik a sullo es kosullo allomanyt.

Remelem a birsagok lassan tukrozni fogjak a halakban es a toban okozott karok valos merteket. A mertektelen horgaszat lassan oda vezet, hogy a tavat elkerulik a hobby horgaszok, kik mint turista keresik fel a Balatont. Mivel a helyi erok ilyenkor vadasznak e nemes halakra ( a kocsmakban terjed hogy "eszik" a hal ) es ipari mennyisegben ritkitjak az allomanyt. Van aki megrendelesre, van aki a hutoladajanak.

A nagy rablas oda vezett, hogy egyre kevesebb horgaszturista erkezik a Balaton partjara ( a Tisza to egyre nagyobb konkurencia ), s ez egyre jobban apasztja a toparti varosok beveteleit. Ezen turistak es csaladjuk mar nem itt foglal szallast, nem itt tankol, nem itt vasarol, nem itt megy etterembe s persze nem itt horgaszik. Ezeken a beveteleken mulhat aztan az orvhalasz/orvhorgasz lanyanak/felesegenek a munkahalye...

Nemcsak a vizkezelo es a rendorseg felelosege az orvhalaszat visszaszoritasa hanem a kornyekbeli onkormanyzatok es a helyi lakossag erdeke is. Egy-egy anyahal erteke nem ft/kg-ban merheto, hanem kapcsolodik hozza tengernyi bevetel. Aki horgaszott mar tobb napos turan, tudja mennyi penzt kolt el.

Ne engedjetek, hogy meglopjanak  !!!!

SMS bejelento 06 30 350 33 33


meg tobb hir:

orvhorgaszok a Balatonon
a rendorok is beszallnak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése