2012. június 22., péntek

Juniusi jegtores... az elso legyes feketesuger

Ezen a heten tobbet horgasztam, mint barmikor s meg nincs is vege a hetnek. A legutobbi feketesugeres napomon megvettem keddre a napijegyet, hogy melo utan legyen 2-3 oram horgaszni. Idoben erkeztem, de majd felrobbantam mikor a hidrol 10-15 ifju titan batorsag probat tartott. Talan az resz a legjobb egy kezdo legyes szamara, hogy megfogja elso legyezett feketesugereit: be lehet allni a vizbe, meg hely is van dobni es jo a "halsuruseg" is.

Na itt felment bennem a pumpa ( nem ott :) ), majdnem eltettem a legyezo botot ( G-loomis #5, sage 1650, #5 WF zsinor es sotet/rozsda barna marabu legyek ). De aztan ugy gondoltam, egyszer ezen is tul kell esni....

Lenyugodtam, tovabb alltam. Szepen meghorgasztam a nadfalakban nyilt reseket, aztan bealltam amig a derekamig nem ert a viz es megdobaltam a nadfalak mindket oldalat. Mikozben egy csatornaszeru szukuletben alltam, vettem eszre egy 30+os sugeret beallni a nadba. Hagytam kicsit megmelegedni a helyen, majd "cseh nimfazva" kinaltam fel a rezfeju WB-t. Azonnal elkapta, s megkezdodott a harc. Sajnos a szuk hely es a finom szerko sem sok joval kecsegtetett. Sajnos a suger nemi harc utan felpircingezve tavozott. A legyem szakall nelkuli horoggal keszult, sokaig nem dicsekedhetett az uj testekszerevel a tobbiek elott. Arra ra kellett jonnom, hogy igazaok voltak azon tanacsok, hogy az ember nem finomkodni jar ha nagy feketesugeret akar fogni.

A nap folyaman meg ket kapasom volt, a masodik hal sem lett meg. Itt olyan elnehezedo kapasom volt, azt hittem nadtorysat fogtam igy nem rantottam be a zsinort. Csak masodpercekre volt meg a halam.

A harmadik ellenben mar sikeresen akadt egy nadfal mellol, nem volt gond kezbe venni. Persze ezeket a mereteket szepen lehet fogni, talan meg nagy gyakorlat sem kell. De mindenkepen emlekezetes lesz szamomra, mert az elso leggyel fogott feketesugerem.  
az elso

3 megjegyzés:

  1. Nagy gratula!
    Nem kicsik a betűk (vagy csak nálam)?
    Viszont nagyon jó ez a szavazógombos véleményezés. Mindjárt be is vágtam egy "érdekes"-t és egy "menő"-t. Mert az.

    VálaszTörlés
  2. Gyere többször Délegyre :)
    Nagytoti barátunk kb 2 óra alatt fogott 8-at igaz csónakból :)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok, Pali! A nagy sügér is meglesz majd, de azt a torzsák közül kihúzni kell az erősebb cucc, a piercinget hagyd meg a kétlábúak hobbijának... :)

    VálaszTörlés