2012. június 4., hétfő

Megkezdodott a legyes VB


a magyar csapat

Megkezdodott a legyes VB Szloveniaban s ujra van magyar csapat a mezonyben. Talan erre a hetre minden hazai legyes horgasznak sikerul felretenni a regi serelmeket es szurkol a csapatnak, hogy minden tudasuk legjavat nyujtva versenyezzenek. Lesz aki majd megszid ezert, de a csapatunk nem  az ermekert szall harcba. Szeretnem ha sokat tanulnanak, ellesnek a trukkoket a nagynevu versenyzoktol es a jovoben sikeresen atadnak az itthoni legyestarsadalomnak.

Aki figyelemmel kivanja kiserni az esemenyeket, annak itt a a VB linkje.

5 megjegyzés:

  1. Szia Pali!

    Szerintem jó, hogy kitetted ide ezt a dolgot. Ha nem olvasom itt, nem is tudtam volna róla, hogy most ilyen van. (Elfelejtették népszerűsíteni ezt a dolgot. Lehet nem véletlen.)

    Egy fontos kérdést feltennék itt mindenkinek, elgondolkodtatóul.

    Mi nyerhet meg Magyarország számára egy műlegyes világbajnokságot?
    …………………………………………………



    A helyes válasz.
    Nem más, mint az új, modern műlegyes technológia.

    És nem a hagyományőrzés, az idealizmus, a másolás, a nyájeffektus, a köztörvényes bűnözés vagy a műlegyes média terror.

    Ép ezért…
    Támogasd te is a technikai műlegyes fejlesztőket, Magyarországon!
    Támogatás pld. itt: http://irsajani.wordpress.com/2012/04/05/28735/

    Hajrá fiúk!

    Részemről biztos tudtam volna egy ilyen esemény népszerűsítéséhez nagy látogatottságú nyilvános felületet biztosítani, ha igényli valaki.
    Más részről nem szabad lebecsülni a modern alapokra épített, új technológiai fejlesztéseket.

    Legyünk őszinték!

    Elért valaha bárki is bármi különlegeset anélkül, hogy valami újba, különlegesbe, kockázatosba fogott volna?

    Minta nem is olyan túl régről: Cseh nimfázás.

    A technológia lesöpör mindent.


    Üdv.
    Jani

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Jani,

      elhiszem, hogy nem áll meg a fejlődés... még a hagyományos legyesek is műanyag zsinórral dobálnak és a botjuk sem mindenkinek készül nádból.

      én közben egyre inkább azt látom, hogy érik a helyzet egy különválásra.... lesz hagyományos legyes verseny ahol az előke hosszát maximalizálják ( mint most ), s majd lesz olyan verseny ahol nem.

      Ez a helyzet hasonlít a vitorlázásra, ahol a katamaránok sokkal nagyobb sebességre képesek így hiába a hasonló méret ( a legyezésnél a felszerelés ) nem egyenlő a verseny...

      elhiszem, hogy legyes bottal is meg lehet oldani a móló széleben a sügerezést, de én inkább ekkor pergető botot használok...

      ha valaki csak 1 botot engedhet meg magának , akkor a te rendszered a megoldás... de abban talán igaza lehet a többségnek, hogy a módszereid ( kísérleteidnek ) egy része már igen messze van az eredeti módszertől. Gondolom az ember álltal keltett első mesterséges zajok is összehasonlíthatattlanok a klasszikus zenével.

      én továbbra is hiszem hogy elidegeníthetettlen jogod új dolgokat kitalálni, népszerűsíteni... ha hiszel a módszeredben, jövőre ott kéne lenned a vasi versenyen és ott kiderül , hogy hol van a helye?

      vagy majd egy közös peca során lehorgászol, bár nem én vagyok az etalon :)

      Törlés
  2. Nekem az a benyomásom, hogy a legyezés nemhogy szétszakad, hanem sokkal inkább közös utat talál az UL pergetéssel.
    Egyre több mesterséges anyagból készült halutánzat kerül a legyezőzsinórok végére, és egyre több bogár-utánzat kerül az UL pergetőzsinórok kapcsaiba...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ebben lehet valami... ha az eredményességet nézzük, akkor azt hiszem mindenki UL pergetne... de azért a legyezés ennél több, hála Istennek

      Törlés