2012. június 26., kedd

Négyszer voltam a vizen a múlt héten ...

Mint az előző bejegyzésemben írtam, a múlt héten elég sokat horgásztam.  Ez igazán rövid , naplószerű bejegyzés lesz, mert még legyet kellene kötnöm a az első Zagyva legyes party-ra ( szombat ) és még előtte feketesügereznék egyet pénteken.

Csütörtökön meló után leugrottam az egyik új horgásztársammal egyet pisztrángozni. Nagyon erősködött, hogy menjünk le pedig napokkal előtte esett az eső  s a kezelő szerint is kakaós volt a víz. Be is jött, az ovisok imádták volna, de legyesek???  Egy lassú rész ( itt rakja le a hordalékot ) után sokat tisztult a patak, voltak szedések is. 15-ös horogra kötött poli hangyával fogtam egy 15 cm körüli sebest, életem első száraz legyes hala volt ! Kép nincs, bemondásra kell elfogadni :)

A hétvégén Zalaegerszegre ment a család, most pergető botot vittem mert a Gébarti tavon balinokat szerettem volna fogni, melyek jó mélyen bent őrjáratoznak. Minden reggel 4.10-kor volt az ébresztő , s 20 perc múlva már a tavon voltam. A két hajnali peca alatt három kapásom volt. Az első a kiemelésnél ( kézzel ) meglógott a kezemből, míg a második szépen kijött. A harmadik halam megtépte a kapás után rögtön a nanofil zsinóromat, valószínűleg megsérülhetett a zsinór pedig 5-6 dobásonként ellenőrizni szoktam.

 
kis pulse a tettes
A hajnali tavi pecák után volt még egy kis időm ( kilencre igértem magam haza minden reggel ) így lenéztem a Zalára is. Most sikerült megtalálni a domikat, nem voltak nagyok de már nagyon hiányoztak :)

az első mindig szép

domival fogott domolykó


 1 ágú szakáll nélküli horog
Másnapra is maradtak halak, de akkor vékonyan ettek a domik s csak egy ragadt a wobbleremre. Ellenben jött még két sügerecske is, hogy ez a hét tényleg változatos legyen :).
Felirat hozzáadása

kis vitéz

Elnézést a fotók "minőségéért"  csak a mobil volt nálam...


2 megjegyzés:

  1. A többi halat sem kifelejtve - gyönyörű az a balin.
    Gratula!

    VálaszTörlés
  2. Én (természetesen) a zalai domolykókhoz gratulálok elsősorban. Ezen a hétvégén váltalak a helyszínen, remélem nekem is lesz mit fényképeznem. Az első domis képedre (az erős tükröződés ellenére) is 10 pontot adok.
    Üdv.:
    Gábor

    VálaszTörlés