2011. december 21., szerda

Születésnap

Pont egy éve kezdtem el írni magamnak ezt a blogot, mivel úgy gondoltam ez megfelelhet egy virtuális fogási naplónak. Mivel minden halamat visszaengedtem ezért azon horgászok sajnos nem népes táborát fogom növelni, akik üresen küldik vissza a fogási naplót. Remélem ott bent a MOHOSZ székházban senki sem fog egy botkezű horgásznak tartani, bár igazából nem érdekel.

Anno nem a nyilvánosságnak szántam, a bejegyzések során nem is láttam el cimkékkel az írásokat, így nehezen kukkolhatták ki a fogásaimat a kollégák. De aztán egyre nehezebben álltam helyt több fronton. Közel két éve  vagyok egy szűkkörű társaság tagja ( http://www.pecavilag.hu/ ) ahol mindig megosztjuk egymással a fogásokat és élményeket, vannak levelező társaim akiknek szintén be szoktam számolni az élményeimről. Munka és család mellett már ezekre egyszerűen nem volt időm és erőm.

Így egyre erősödött bennem az lehetőség , hogy inkább a blogomat marketingelem az ismerőseim közt, mint a három frontos harc. Volt akiből ellenérzést válltott ki ( megértem, kicsit nyomulósnak, erőszakosnak és "trendinek" tűnt ) volt akinek tetszett.

Egyre többen olvassák az írásaimat, de ettől még nem vagyok író :) .  De azért jól esik a növekvő olvasótábornak, s örülök/nék a visszajelzéseknek, még akkor is ha negatív ( bár ettől eddig megkíméltek, de várom márt mert ebből lehet tanulni ).

Én igazából még nem akarok még mérleget vonni még, mert bőven van még tervem 2011-re. A két ünnep közt Zalaegerszegen leszek, az alsó szakaszon szeretnék domolykót és sügeret fogni ( a felső Zala még tiltott, tilalom van  sebes pisztrángra ).

Köszönöm nektek, hogy olvastok s egyre interaktívabbá teszitek ezt a blogot !

Pali

7 megjegyzés:

  1. A fogási naplót nem kell tölteni akkor is, ha visszaengeded? Én inkább statisztikai célúnak gondolom, mintsem egy fajta adóbevallásnak..

    Mondjuk ez az egész terminológia zavaros. Fogási napló? Kézbe-fogási vagy fagyasztóba-fogási?
    Vagy csak szimplán a húshorgászat szépséges hagyományához alkalmazkodik (régen rossz lenne a MOHOSZtól)?

    VálaszTörlés
  2. Amúgy boldog szülinapot.. Hajrá, írjad csak.

    VálaszTörlés
  3. Igen ezeken a fogalmakon sokat lehetne vitatkozni!
    Például mi az hogy tilos kifogni ettől eddig egy adott halat!
    Azt az ember előre nem látja, mit fog ki majd, legfeljebb ki tudja védeni valamilyen szinten! Pl: süllőtilalom alatt gilisztával fogok egyet, akkor e szerint már vétettem, mert tilos kifogni!?

    Szerintem inkább úgy kellene megfogalmazni, hogy kötelező visszaengedni, vagy tilos megtartani!

    VálaszTörlés
  4. a fogasi naploba akkor kell beirni a halat, ha megtartod. s mikor leadod, akkor a vizkezelok osszesitik az eredmenyt s tudjak mennyi halat kell potolni, hogy a halfauna osszetetele egeszseges legyen. szerintem ezert kellene a sugereket es az apro halakat is beirni...

    pl. a Zalan most osszel mindenki szivarvanyost fogott a fogasi naplok szerint, s mire jovore lehetne horgaszni sebesre ( 400kg ment bele ) addigra semmi sem lesz benne :(

    en az engedely araba beletennek egy vasarlasi utalvanyt, s a helyi halaszoknak ebbol lehetne felaron venni halat. ekkor senki sem akarna lehorgaszni a jegy arat... szerintem

    VálaszTörlés
  5. Boldog születésnapot! :) Érdeklődéssel követem a blogod a jövőben is, Pali barátom! :) A Tisza tavon a fogási naplóban van olyan rovat, hogy kifogott, és visszaengedett halak... Csak hogy árnyaljam a képet a vízkezelőkről. Boldog Karácsonyt! A

    VálaszTörlés
  6. Boldog szülinapot kívánok!
    Remélem az elkövetkező évben még több képes beszámoló lesz majd az oldalon és még több víz kerül bemutatásra. Részemről szívesen nézegetném az eredményes csalik (pld sügeres drop shot csalik közeli fotóját is) mint fanatikus műcsali kedvelő, és mint olyan horgász, akinek nincs meg minden műcsalija, de érdeklik az eredményes dolgok, az újdonságok.

    Egyben megragadnám az alkalmat, hogy Boldog Új Évet Kívánjak a blogírónak és az oldal olvasóinak.

    Üdv.
    Irsa Jani

    VálaszTörlés
  7. A legjobbakat neked és családodnak 2012-re! BUÉK!

    VálaszTörlés