2012. április 28., szombat

Balaton és a rendőrök

Mi a k.rva I.sten van már megint, hogy lehet valaki ekkora tuskó? Annak örülök, hogy a rendőrök végre nem ülnek a seggükön,  intézkednek!

Most egy mega parasztot fogtak , akinél 27kg süllő volt ( 49 !!!!!!  darab ) ... Istenem, egyszerűen nem értem, hogy miért nem lehet ezeket az embereket bíróság elé vinni és letöltendő börtönre ítélni. Azt mondják, hogy a múltkori ipséről is tudták, hogy mit művel de a kikötői társai és az egyesületi tagok nem jelentették fel. Igazából ennek csak egy oka lehet : Ők is viszik tilalom alatt a halat, csak nem ennyire sikeresek. Bele se merek gondolni, hogy hány ezer süllő veszett rajta  a rabsicok horgain, s hány ivadék nem nő fel  miattuk és károsítják meg a becsületes horgászokat...

Remélem eljut az olvasók füléig : ha feljelented a szabálytalankodót akkor nem a III/3-as tagjas lettél, hanem segítettél a hatóságoknak , hogy megvédjék a  jogaidat.

3 megjegyzés:

  1. Tegnap kisétáltunk oda, amiről beszéltünk. Kirándulók beszélgetnek egy tóról:

    "- Bazz, már nem az öreg a halőr! Leváltották, mert lopták a halat, amikor ő volt..
    - Honnan tudták, hogy akkor lopták, amikor ő volt?
    - Honnan? Mindenki tudta, hogy nála lehet lopni a halatt. Még én is loptam!"

    VálaszTörlés
  2. Mivel ritkán viszek haza süllőt (picit annál is ritkábban, mint ahogy fogok), a szüleim végül balatoni rabsictól vásároltak 3 db kiló körüli süllőt.
    Van olyan, hogy a kecske is éhes marad és a káposzta is elpusztul...

    VálaszTörlés
  3. Pali most már legalább elkapnak egyet - egyet közülük, ez is eredmény, még akkor is, ha részeredmény!

    VálaszTörlés