2012. július 2., hétfő

Zagyva-party I. műlegyes verseny

Szombaton az első Zagyva-Party műlegyes versenyen vettem részt. Szerettem volna megismerni néhány jó arcot akikkel az egyik legyes fórumon ismerkedtem meg. A Zagyva sehol sem egy könnyű pálya, de ami lent fogadott az igazán vadregényes és beszippantja az embert, s aki itt ( vagy akár a felső szakaszokon) egyszer is horgászott az örökre  a rabja marad. Most tudom csak igazán megérteni a szervező szolnoki csapat elkötelezettségét és igaz szerelmét. Aki szeretne a középső szakaszokról többet megtudni annak ajánlom  Bálint barátom blogját.

Itt most sok képnek kellene következnie és nagy dumának. Ebben a gatyarohasztó melegben igazán nehéz volt folyamatosan a versenyre figyelni. Hiába osztogattak  a profi szervezők napközben vizet a versenyzőknek, egyre nehezebb volt a dobásokra koncentrálni. Voltam már hasonló vizen, de az sokkal kisebb volt, ott csak rövid pontos dobások kellenek ( néhány szebb domi a jutalom ). Itt ellenben hosszú és PONTOS roll castok kellenek vagy már el is vesztél.

Na én itt véreztem el, ha sikerült megdobnom a távolságot akkor nem volt pontos. Ha minden összejött akkor újabb akadály tornyosult előttem , azon a bizonyos 1-2 méteren kellett úgy vezetni a legyet, hogy abból kapás is legyen. Én sajnos csak néhány lekövetésig jutottam, de amit láttam az még sokáig fog álmomban kísérteni. Hatalmas balinok ( a torna legnagyobb hala Kathi László 59 cm-es balinja volt ) és ponty nagyságú jászok cirkáltak a vízben.

Ezen a versenyen a 25 cm feletti halak értek pontot, így nem lett volna megoldás apró balinokra, nagy küszökre és sügerekre legyezni. Szóval itt nem csak a hal, hanem a méret fontos volt. Szóval kétszer 4 óra aszalódás ( nem is igaz, a Columbia UV álló inge igen jól vizsgázott: nem égtem le és jól szellőzött ) után és fogott hal nélkül ( a 24 versenyzőből 9 nem fogott halat ) is azt kell mondanom, hogy jó kis verseny volt és jól éreztem magam. Biztosan vissza fogok jönni versenyen kívül is, s  remélem a fiúk jövőre is meg tudják szervezni ezt a party-t.

Az eredményhírdetés után kocsiba vágtuk magunkat és írány haza, egy kiadós alvás várt rám. Mert másnap reggel bosszút akartam állni a betlimért, egy másik vizen. De ez már egy másik történet.....

PS) aki többet akar a versenyről, annak ajánlom Korvin beszámolóját

1 megjegyzés:

  1. kérésre:

    itt a linkje a columbia ingeknek... nem olcsó, de az egészségünk még nagyobb kincs..

    http://columbia.hu/2012tavasz/termek/787/silver-ridge-long-sleeve-shirt.html

    ebből van egy fehér ha csónakból vagy a mólóról horgászom és van a khaki színben, ha gázolós pecáról van szó

    VálaszTörlés