2012. augusztus 12., vasárnap

Miért pont egy belly?

Sokat gondolkodtam mi lehet az ideális megoldás hogy a mezitlábas parti horgászból az evolúció újabb szintjére lépve a partól messzebb is szerencsét próbáljak. Persze az is szempont volt, hogy könnyen tárolható, mozgatható legyen. Minden eszköznek vannak korlátai, a belly például lassabb mintha úsznánk de nem terheli meg a derekat mint a kajakból való horgászat. Minden szempontot figyelembe véve ( gyorsaság, kényelem, tárolhatóság, szállíthatóság) egy elektromos motorral szerelt gumicsónak az ideális, de van egy nagy hátránya: most még nem adta be a derekát a kedvesem.  Talán soha nem is vettem volna bellyt, ha nem botlok bele egy olyan eladó termékbe mely megtestesítette az ideális bellyt. Ráadásul használtan nem is volt annyira vészes az ár, hogy egy próbát ne érne meg.

Egy bellyből jól meglehet horgászni a partközeli nádasokat s a lassú csatornákon is jó szolgálatot tesz. De ez nem való folyóvízre és nem lehet vele nagy területet meghorgászni mint egy gumicsónakkal és kajakkal. Azt hiszem ideális társ D1-en , a Velecei-tó és a Balaton nádasainál.

Az első tesztet a gyerekeim végezték a balatoni nyaralásnál. Azt hiszem horgászfelszerelés még nem nyújtott akkora örömöt a családnak mint ez a belly.


gyorsan kész ha van segítség

majd kell egy hatékonyabb pumpa

már majdnem kész
 

ez a rúd támasztja a hátat

az utolsó simítások

öröm összeállítani
 
irány a víz , alig van súlya
 
első vízretétel, pezsgőt nem vittünk :)

az első utas




jön a legénység is :)


Ja , hogy el ne felejtsem. Megejtettem az első belly-s horgászatot D1-en , legyes bottal a kézben. Mint lenni szokott az első alkalommal , most sem volt fenékig tejfel a horgászat. Az ember ilyenkor mindig várja a csodát, hogy most aztán mennyire ..... jó lesz. Sajnos nem így volt. Csak egy kicsi fekuszt sikerült becsapnom aznap, ezt a méretet már nem fényképezzük.

Ellenben azt már tudom, hogy trollingozni jó a belly :). Miközben az egyik nádszigettől mentem át a másikra a legyes botom keresztbe tettem és vontattam az őzszőr békámat. Ezt  ütötte le egy szebb balin. Sajnos a béka bokorugróval volt kötve és kezemben sem volt a bot, így nem lett meg.

Az igazi áttörésre még várni kell, de biztos vagyok benne egyszer majd meghálalja a kis belly, hogy a gazdája lettem...

3 megjegyzés: