2014. április 21., hétfő

Ügyeskedtem...

Sokat tanultam a múltkori horgászatból, vittem magammal sok apró nimfát és a másik partról közelítettem meg a halakat. A módszeren is változtattam, mert eddig a nimfákat leengedtem a halak feltételezett helyére s megtartottam a csalit. Ekkor a nimfák a fenék közeléből a felszín felé törnek és csábítóan hatnak a halak számára. Eddig ez a fajta peca működött is sok vízen, de a sok szedés és megvillanó test mutatta, hogy több hal van ebben a patakban mint amit én horogra tudok csalni.

Nem ideális a 7 lábas botom a cseh/francia nimfázáshoz de most ez volt a kocsimban. Előző nap esett az eső a patak is emelkedett 5-6 cm-t de mire leértem már kezdett apadni. Szerintem az előző napi esőnek is volt köszönhető, hogy nem voltak pergetők, csak turisták ( de Ők százszámra ). Szinte senki sem tudott elmenni szó nélkül mellettem, de többnyire nagyon kedvesek voltak és gyermeki figyelemmel hallgatták a "kiselőadást".

az első halam

Volt időm, ezért mindkét módszerrel meghorgásztam azokat a gödröket ahol halakat sejtettem. A leengedett nimfákra alig volt kapásom, de mikor a gödör mellé álltam és sodortattam az apró nimfákat azonnal felszedték az ottani lakók. Azokat a halakat is sikerült megfognom , melyek néhány nappal előbb csak próbáltam kapásra ingerelni.

megfáradt kicsit, lassan úszott el
Én nem akarok és nem szeretnék a módszerek közt győztest hirdetni, de ezen a vízen most sokkal jobban működött a sodortatott nimfa, mint a megtartott. A nemzetközi élmezőny már régen ezt a módszert favorizálja, mely egyre távolodik a klasszikus legyezéstől, de kétségkívül eredményes.

az utolsó sebes, szintén apró nimfára
Nagyon eredményes napon vagyok túl, azt hiszem tanultam az előző napok hibáiból s kissé előrébb léptem...

1 megjegyzés:

  1. Szia Pali!

    Az egy helyben megtartott és/ vagy lebegtetett nimfa a hagyományos békéshalakra eredményes pld kárász, ponty, dévér.
    És a busa is ide tartzik, mint megtartott műlegyet kedvelő halfaj.


    Szia.
    I.J.

    VálaszTörlés