2012. február 4., szombat

Végre itt a tél !!

A mai nap megint a srácoké volt, s ez így van rendjén. Remélem ezek a napok is bekerülnek a felejthetettlen pillanatok közé. Kimentünk kicsit a kertbe ökörködni s elővettük a bobokat mert az utcánkban már elég hó esett egy kis "szánkózáshoz".


itt még mindenki ereje teljében

furcsa stílusban

ment az ökörködés, a jókedv ékes bizonyítéka

a kertet is fel akarták takarítani

hócsata

kúszás a hóban

Én meg közben arra gondoltam, hogy megéri e venni egy lékfúrót ? Holnap lemegyünk a Velencei-tóra egyet  korizni, majd a hugiéknál ebédelünk. Talán lesz időm megnézni egy-két kikötőt, hátha a sporik vágtak jeget. Jövő hétre beterveztünk egy lékpecát a haverokkal, lehet egy tizest megér egy profi lékfuró. Reméljük minden évben lesz 2-3 hét ilyen hideg, mert akkor már nem hülye ötlet.

Valaki le- vagy rábeszélne erre a lékfúróra? Jó lenne ha valamelyikőtök venné a fáradtságát és írna néhány sort melyben beszámol a tapasztalatairól, ha volt már dolga ezzel az eszközzel.

3 megjegyzés:

  1. Szia Pali!
    Én ugyan sose megyek jégre, de van ismerősöm aki igen. Amit tőle tudok az az, hogy százszor egyszerűbb fúróval a lékelés, főleg ha mozogni is akarsz és több helyet végigpróbálni, mint a baltás megoldás, ráadásul sokkal csendesebb is. Szóval ha a pénz nem akadály és akarsz menni, akkor megéri. Persze azt számold bele, hogy évente 2-3 hét max amíg tudod ezt a pecát művelni és lesz olyan tél amikor egyeltalán nem. Emellett nem árt valami spéci lékhorgász bot is, nem feltétlen egyszerű még egy 2m-es bottal sem a pici nyíláson keresztül fárasztani, de szerencsére az ilyen rövid botok általában olcsóak. Szóval ha még mindig olvasod amit írok, akkor hajrá, én itt a meleg szobából szurkolni fogok :)
    Üdv
    Zalán

    VálaszTörlés
  2. Szevasz Pali!
    Én rábeszélnélek. Baltával zajos, nehézkes, a végén vizes a manőver, nem beszélve a jelentős lumbágó-kockázatról, ha egymás után 10 léket csinálsz egy óra alatt... Egy szánkó nem árt mellé, hogy ne a kezedben cipeld a jégen. Ha 3-4 léket fúrsz szorosan egymás mellé, akkor egy nagyobb léket is készíthetsz vele gyorsan és zajmentesen. Szóval: IGEN, JÓ DOLOG. Ha mennél kipróbálni, szívesen veled tartok!
    Üdv: A

    VálaszTörlés
  3. barátom vett egyet néhány éve, talán, ha háromszor tudtuk használni. ha így nézem nem éri meg. viszont amikor volt megfelelő jég, és ki tudtunk jutni a jégre, akkor igen hasznos volt.

    VálaszTörlés