2012. április 12., csütörtök

Húsvét a Zalán

A húsvét hétvégéjét Zalaegerszegen töltöttem, s két délutánt is sikerült a folyó partján , medrében eltöltenem. Sajnos ez a csonka hét nem volt alkalmas arra, hogy a megszokott bő beszámolómat megejtsem, de azért felteszek egy  képet az egyetlen halamról.


"édes egyetlenem" :)
Azon a hétvégén több horgásszal is talakoztam, de csak nekem siekrült halat fognom a folyóban. Ez nem azt jelenti, hogy mennyire jó horgász vagyok, hanem inkább szerencsés ( vagy akik fogtak egy csomó halat, már délutánra hazamentek ).


Jobbnál jobb helyeket látogattam meg, talán a feltett ( NOKIA E7 ) videók mutatják, hogy a víz tökéletes, csak a környék lakossága nem. Ezen a vízen 5kg egyéb halat el lehet vinni, mely túl sok. A télen a halak Zalaszentgyörgy környékén összeállnak a mély gödrökben , s a helyi erők hamar elhordják. A zúgók mellett ágaserdők nőttek, októbertől tizedelik az ívni vonuló pisztrángokat mert a tulajdonos nem védi meg a halakat ( én a közel 3 év alatt még soha nem találkoztam ellenőrrel , de ezt már írtam ). Az is közbejátszhat a romló eredményekben, hogy másfél éve nem volt magas víz, így nem érkezhet a hatalmas zúgók miatt ( nincs hallépcső ) utánpótlás.

Egy kis ízelítő a Zala völgyéről....


Majd még teszek fel videókat és képeket, de most összepakolom a legyes cuccaimat mert holnap indulok a Gyöngyösre ahol a legyes OB lesz a hétvégén. Nem azért mert jó legyes vagyok, hanem mert jó a társaság ezen a versenyen is, s valakinek utolsónak is kell lenni.

1 megjegyzés:

  1. Szia Pali!

    Az aktuális infodat a Malom-csatornával kapcsolatban bedobhatnád ide: http://irsajani.wordpress.com/2012/02/01/mentsuk-meg-a-malom-csatornat-2012/

    Hátha akad tenni vágyó ember.
    Köszi.

    Üdv.
    I.J.


    Ui.
    Jól néz ki a Zala a videón!
    Kár, hogy ennyire nem foglalkoznak vele.

    VálaszTörlés