2013. április 25., csütörtök

Két nap legyezés, hajnaltól vakulásig

Szerdán korán hajnalban indultam, hogy meglessem mi maradt a Gaja patak halaiból a hosszú tél után. Negyed hétkot már a víz partján álltam, minden szükséges felszerelés rám volt aggatva, s a körülmények is ideálisak voltak. A víz sokkal magasabb volt mint 2012-ben bármikor, de tisztán hömpölygött a tározó felé.

Erre a napra igazából nem sokat fecsérelnék, mert a néhány apró csapósügeren kívül a patakban semmit nem fogtam. Azt hiszem nem az én készülékemben van a hiba, mert az előttem arra járó legyes emberek sem fogtak a sügereken kívül mást. Vagyis ... néhány napja sikerült néhány balint akasztani, de ezek a halak csak a nagyobb vízbe jöttek fel ívni. Nem hiszem, hogy többet találkoznánk velük. Nem tudni mi a baj a vízzel, miért tűnnek el a halak? Talán azért, mert a felsőbb részeken tarra vágták a partot, így nyárra felmelegszik  a víz? S ezért a halak a tározóba húzódnak vissza ahonnan csak ívni járnak fel ( mert ősszel azért látni Őket) ?

Azt hiszem amíg nem derítjük ki, hogy mi okozza a halak eltűnését addig marad a műanyag jelleg... telepítés után addig lehet halat fogni amíg el nem kopik...

Tegnap ellenben nagyon jót horgásztam és számos szép halat fogtam, tehát nem rozsdásodtam be. Ahol lehet halat fogni ott tudok is.

1 megjegyzés:

  1. Szia Pali!

    Valamelyik évben én is írtam egy bejegyzést a patakról, akkor is pont erről szólt a történet. A patakba telepített pisztráng egy más vízkezelő vízterűletére úszik át valamiért. Megveszed a zsugát, és üres vizen pecázol, a pisztráng után meg nem tudsz utána menni, mert újabb napi jegyet vetetnének veled.

    Nekem a patakkal kapcsolatban az volt az észrevételem, hogy a mederfenék iszap, a víz sokszor sáros víz. Én csodálkoztam, hogy ide pisztrángot telepítenek. Más patak köves medre szerintem jobb pálya az oxigén igényes pisztrángnak, mert nem állandóan sáros víz folyik a pofájába.
    Ezt most logikailag írtam ide, de számomra első ránézésre is gáz volt a patak külső megjelenése sáros vizével.
    Szerintem a tározóban tisztább a víz, azért húzódik le a hal oda.
    Ha most igazam van, akkor tök felesleges a patakba a pisztráng. Egyből a tározóba kéne önteni, azt kész.

    Üdv.
    I.J.

    VálaszTörlés