2013. április 17., szerda

Meguntam a megunhatattlant :(

Kedden elnéztem D1-re, mert az időjárás már inkább kora nyárinak ígérkezett. Lassan itt is véget érnek a "mézes hetek" ( jön az ívás , s mindenki AZT a csalit használja ). A tavasz lassan meghozza a nyaraló tulajdonok és a sárgavégű pecások hadát, s ezzel máris borítékolható konfliktusok sokaságát.

Ha technicista módon akarnám megközelíteni a problémát , akkor azt mondhatnánk , hogy mennyire képzetlenek az emberek jogilag. Fogalmunk sincs a szolgalmi jogról... Mit szólna az a sok telek tulajdonos, ha a Jegyzővel járnék horgászni, s minden lezárt partszakasz esetén simán átmennék a telkén? Mert, hogy Ő fizet ingatlan adót! Az én éves engedélyem sem olcsó, sőt ahogy a hazai viszonyokat ismerem talán ez még drágább is mint a helyi ingatlan adó...
egy szép darab ( Nokia E-7)

a mobil nem mindig tökéletes
Különben lassan érdemes váltani csalit kedves kollégák. A kis Mann's már veszített a vonzerejéből, de talán újra megvan a "nyerő" kombi. Még mindig a jig működik, de most 8-10cm hosszú sötét DS csalikat érdemes felkínálni lent a fenéken, s néha-néha már gyorsítani is érdemes...
előkerült e legyes bot is
Hihetetlen ramazurit csapnak a félkilós-kilós kárászok a sekélyben. Jócskán rontják a pergető horgászok esélyeit. Itt a fekák is sokkal zaklatottabbak, csak két kapást sikerült kicsikarni. Mindkét esetben annyira finoman ettek, hogy mindkét hal lemaradt.
nemcsak az ívó kárászok, de a csukák is bezavartak


Azt hiszem egy ideig hanyagolni fogom a tavat. Lassan visszaállnak a folyók szintjei, szabadul a balin és a süllő is. Várnak a dunai balinos betlik, a balatoni balinok és süllők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése