2013. június 4., kedd

magyarfocika

Nem vagyok magyarfocirajongó, s azok közé tartozom akik szerint a anno Magyarország jobban teljesített... De már nekem is megütötte a fülemet, hogy Felcsut Puskás Akadémiája és Mezőkövesd (!) is jövőre együtt játszik a Lokival, Győrrel stb...

Nem akarok az internetről képeket feltenni a stadionokról, de ha a szurkolók többsége megnézi a községük mellett álló focipályát, nem nehéz elképzelni a leendő NBI-es csapatok "szentélyeit".

Nem értem miként lehetséges az, hogy ekkora települések hogyan képesek olyan csapatokat összerakni melyek a magyar I. (?) osztályban fog szerepelni 2013-14-es idényben? Felcsúton nem hiszem, hogy 5000 főnél többen laknak , a falu gazdasági potenciálja/ ereje még meg sem közelíti a hasonló települések élvonalát. Mezőkövesd 45e fős település, ahol a múlt évben zárták be a legnagyobb múltú és legnagyobb foglalkoztató céget. Azt gondolom, hogy nem egészséges ha ekkora települések erjüket megfeszítve túl magasra vágynak ( Ikarosz példája lebeghet szemük előtt ) vagy egyesek íly magasra lökik....

A kormány 2011-ben hozzta létre azt a programot, mely a cégnek  a Társasági adó kedvezményeket ad, ha a látványsportágakat támogat. A kormány évi 15 Mrd forinttal számolt ( ennek egy részéről a kormány lemondott a költségvetésből ). Ebbőlt az összegből az akadémia 2,8Mrd forintot nyert el. Azt nem tudom, Mezőkövesd mennyi pénzt vonzott be, de nem életszerű ha komoly támogatást kap a kistérségen kívülről.

Nekem az egész a JUHÁSZ történetére hajaz, aki ÁFA csalásból öntötte betonba álmát Akasztón. Most nem volt szükség ilyen eszközökre, mikor kezükben a közös kamra kulcsa....Azt hiszem , ezen csapatok finanszírozása nem megoldott hosszútávon. Azt gondolom, hogy amit a politika épített fel azt a politika fogja lerombolni.

Akasztó most ( www.pupublogja.nolblog.hu)
De miért is berzengek, hogy álmok álmodói kavarják a magyarfocit mikor az élet minden területén azt tapasztaljuk , hogy jövőbe látó/álmodó emberek kérlelhetetlenül verik át elképzelésüket. Lehet én nem látom ebben a folyamatban a ragyogó jövőt, s azok akik most mindent felforgatnak : ZSENIK !!!

1 megjegyzés:

  1. Egert száműzték Vácra. Felcsút majd a Vidinél játszik. Mi remélem továbbra is a saját stadionunkban, ahol mostanában már egy iksznek is örül az ember... :-)

    VálaszTörlés