2012. február 21., kedd

Ementáli , avagy lékelés a Velencei tavon 2.0

Szombaton újra nekivágtam egy lékhorgászat erejéig a Velencei-tónak. Már többször megbeszéltük földimmel , hogy 2012-ben elmegyünk egy közös horgászatra. Tamás úgy nézett rám, mint egy veterán lékhorgászra ( már volt bennem vagy fél nap is ), pedig még bejáratós sem vagyok :) .

Aki nem bírja a szövegemet annak merem ajánlani Tamás kedves sorait, Ő még fényképezett is  ( a türelmetlenek klikk ide ) .

Tamás fabrikált egy mormiskás botot, s kötött néhány csonti utánzatot is, míg én most a drop-shot módszernél kötöttem ki. Gondoltam, több módszer több esélyt jelent ezen a szép napsütéses napon.

Megérkezésünk után nekiálltam gyorsan fúrni néhány lyukat, s a második lyuk után már éreztem, ezen a napon lehet már a válltozó korba léptem? Hamar kivert a víz, s a 15.-ik lék utám már határozottan éreztem a karomat.

Amint Tamás is említette a beszámolójában, kiszúrtam az egyik lék mélyén néhány sügeret. Sajnos azon a részen bukkantunk rájuk ahol a jég víztiszta volt, így valószínűleg nemcsak én szúrtam ki a kis csapatot, hanem Ők is engem. Ennek ellenére Tamásnak volt néhány csípése az egyik legyére ( később kiderült, hogy az egyik fly-swap alkalmával kapta, s én kötöttem :) ).

Az idő csodálatos volt - szikrázó napsütés és néha enyhe szél - s nem csalódtam Tamásban sem, akivel egy fórumon ismerkedtem meg. Biztos vagyok benne, hogy még sokat fogunk együtt horgászni.

Remélem ezekkel a lékhorgászatokkal el is lőttem az idei évre kirótt NFLS horgászataimat, s ezentúl már halas is lesz a kezem. Ezekben a zord hetekben még azért könnyű elütni ezeket a horgászatokat azzal a közhellyel, miszerint a részvétel a fontos... Én azért szeretem megtalálni a halakat és kapásra ingerelni Őket, a halak megfogása már nem is annyira fontos...

Azért eszembe jutott az a bizonyos vadász vicc a medvével :

- Te vadász! Biztos, hogy vadászni jársz Te ide???

2 megjegyzés:

  1. Ez van, Pali, részvétel nélkül nincs esély halfogásra. :) Sokan próbáltuk, kevesen fogtak. Majd ha kiolvad... Üdv: A

    VálaszTörlés
  2. Szia Pali!

    Nyomtam egy "menő" szavazatot!
    Üdv.
    I.J.

    VálaszTörlés