2011. június 14., kedd

Kispatakos felfedezés

Pünkösd hétfőre megint kaptam kimenőt, újra megtamadtam 2 barátommal azt a csodálatos kis patakot ahol azokat a szép halakat fogtuk. Sajnos az előjelek nem voltak kedvezők, mivel a térségben csütörtökön jelentős csapadék esett, de mi akkor megyünk horgászni ha van időnk s nem akkor amikor a legjobbak a körülmények.

Okos ember ilyenkor ha halat akar fogni akkor felkeres egy tavat vagy olyan patakra megy ahol nincs eppen áradás vagy kakaós víz. De nekünk más cél is lebegett a szemünk előtt... ezek a napok pont arra valók, hogy a majdani értékes jó napokat jó helyeken töltsük el.

Szóval az első órák a patak felső szakaszának a felfedezésével teltek. Volt benne egy kis hátsó szándék is, abban reménykedtünk, hogy a fenti részek kevésbbé lesznek kakaósak. Sajnos hiú ábrándnak bizonyult ez a feltevés, mind a hárman ütés nélkül dobáltuk végig a felső szakaszt.

Visszatértünk a jól ismert alsóbb szakaszra, iszonyatos kakaó/kávé a víz :(. Egyik társamnak sikerült egy akciót kicsikarnia s szákba is terelnie egy kisebb sebest...

A patakgazda iránymutatása alapján megnéztünk egy másik szakaszt is, a víz hasonló de a a meder tele van haltartó helyekkel... már alig várom, hogy jobb idő legyen s meg tudjuk nimfázni a helyet...


A nap végén sikerült egy rákász varsát begyűjtenünk, akinek hiányzik az átveheti nálam :).

1 megjegyzés:

  1. Üdv.!

    Ne haragudj, most vettem csak észre, hogy te is olvasod a blogunkat és örömmel látom, hogy hasonló tevékenységet folytatsz. Jó újabb magyar oldalon olvasni a passzusról, amit művelünk.
    Grat. hozzá és így tovább! (:

    Földi

    VálaszTörlés