2011. augusztus 22., hétfő

Horgászhétvége - szombat

Hétvégén a család Zalaegeszegen, én pedig egy hétvége kimenőt kaptam még a nyári szünet vége előtt. Az előbbi beszámoló már megjelent a http://www.pecavilag.hu/ oldalon is. Elnését, hogy ez most ékezetek nélküli lesz.

Szombat reggel Zalannal a szennyvizbefolyonal talakoztunk, gyorsan lebonyolitottuk az uzletet aztan irany a viz. Az elozo napon Zalan orompecalt s ebben remenykedtunk most is... A viz kristalytiszta volt a szennyviznel, lattunk kis balinokat, sugereket,jaszokat (?) es rengeteg kishalat. Zalan fogott egy sugeret, nekem is volt egy de leverte magat. Hat ennyit a pergetesrol, a gumik sajnos aznap nem mukodtek.

1 ora mulva mar a csatornanal voltunk az  uj hidnal, en legyeztem Zalan pergetett. A hid mogotti zugoban jott egy nano suger nimfara, majd Zalan is fogott egy sugeret. Amint feljott a nap Zalan megfutamodott, en maradtam vallatni a vizet. Furcsa volt, hogy az idei nyar slager fekete kakastollas legye itt nem mukodott ( a fovarosi patakon, vagy mashol igen, itt nem ), hatalmas es kicsi domik is jol megneztek aztan vissza. Azert egy tapasztalatlan peldany leszedte vegul, igy az elso domi is meglett. Egy bedolt fatorzs mogoul sokadik unszolasra egy termetes domi leszedte a legyemet ( talan eletem domija lehetett, szep nagy feje volt ) de amire leszankaztam a magas parton sajnos elment...


csatorna domi

nem nagy de visszaadta az onbizalmamat
  Volt meg nemi kuzdelem , hogy kapast csikarjak ki, nimfakra valtottam de nem akadtak meg rendesen a halak mert irto ovatosak voltak, pedig szerintem nem nagyon horgasszak azt a vizet...

Delutan elmentem a pisztrangos helyre hatha szerencsem lesz. Az "aranybanyabol" most nem jott semmi, majd szepen lassan lefele araszoltam, mert a felso reszeken gyermekes csaladok piknikeltek es koveket hajigaltak a vizben . Lefele araszolva a kis tizes cseh nimfammal ( de nem olom drot volt a suly hanem egy fekete tungstem) akasztottam egy kisebb domit. De szepen szedtenm ki, alig csobogtam igy meg elt a remeny, hogy a medence vegen sejtett pisztrang nem sokkolt be. ( Palinak: egy ovatos lepes elore, rovid orsodobas,szepen megtartom a nimfat feszes zsinorral majd engedem 10-15cm-t, visszahuzom-engedem... szoval jatszok vele majd uj dobas....aztan mikor athorgasztad azt a savot akkor lepsz egyet ovatosan elore, majd kezdodik elorol az egesz ).  A medence vegenel aztan megakasztottam a képen latott sebest, nem eroltettem, ott nem volt akado, nem ugrasztottam ki hanem szepen kifarasztottam, majd kozel 2 perc utan mar meg is szakoltam. Egy pillanatra sem kerult ki a vizbol, nehany kep utan mar el is uszott, most nem kellett elesztgetni mint nehany honapja.

szep szinek

felemelo kezben tartani


Lefele horgaszva azonban sok apro sugeret fogtam, igazan rossz hir ha arra szamitunk, hogy legyen egy rendes ivas vegre...

A masodik zugo mogott a harmadik dobasra megakasztottam a masodik sebest is, azonban ez a nagy vedekezesben ( nagyobb volt mint az elso ) elment... Tibor baratom szerint a fogsorban a porcosabb reszen akadhatott ezert verte le magat. Ugy gondoltam, hogy 1 ora mulva mas csalival visszaterek meg ide. Setaltam lefele tovabb, fogtam meg sugereket, de nem voltak nagyok, nem tudom pergetve meg lehet e oket fogni?
A harmadik zugonal mar felkeszult voltam, mert keves volt a hely... itt szigorunak kellett lenni, mert kb 2m volt az akadoig ( fatorlasz a patakon ). Elso eresztesre megvolt a sebes, de meghuzta a szigoru feket es maris feltekerte magat egy faagra. Ereztem a hal meg megvan igy bemasztam a medencebe es lenyultam a zsinor menten, lattam a hal meg megvan. NA ITT IRATKOZTAM BE A CIMERES OKROK NEPES TABORABA !!! En HULYE, nem szakoltam meg, hanem tovabb baszkuraltam a zsinort ami elnyirodott a hal meg szepen a nimfaval elment a szajaba...  ;';:grr:@..brrr//.;!"""£grhhh£!"££"!££$$ !!!!!

Visszasetaltam arra a hely ahol a masodik halam elment, feltettem egy barna Whooly bugert, uj csali uj remeny... 5 perc utan sem volt meg, igy csalodottan elindultam s mint Robert Gida Micimackot es is ugy huztam magam mogott a csalit. Na ekkor vagott oda megint a sebes, persze nem lett meg mert nem a horgaszatra koncentraltam.

A tanulsag az, hogy ha ovatosan koncentraltan horgaszom akkor megvannak a halak, ha szorakozol es figyelmetlen vagy akkor csak kapasig jutsz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése