2013. március 31., vasárnap

Húsvét 2013

Nem hiszem, hogy különleges időket élünk de a ma reggeli havazás előhozzta az emberekből az ősi ösztönt. Szertünk sopánkodni, megborzongni: nem is emlékszem ilyen/olyan Húsvétra...

hatalmas hópelyhek
Aztán itt van a Zala, mely hatalmasra duzzadt az elmúlt napok hóolvadása és a leesett 30mm eső után. Megint menteni kell az embereket és állatokat. Persze azt a kérdést senki sem teszi fel, hogy miért kell a Bagodi Malomban lakni? Miért adnak ki építési engedélyeket még mindig 50 méterre a vízparttól? Ma is láttam, hogy új utcát nyitnak meg a városban, mely a Zala partra vezet. Majd ezen házak tulajdonosai lesznek a leghangosabb KOTRÁS igénylők.

Megint a VIZÜGY nyer, továbbra is lehet a KEOP pályázatokon mederkotrásra pénzeket elnyerni , miközben a KEOP-on belül ezen tevékenységek helyrehozatalára is lehet pénzt kapni.

KEOP 3.1.2./09-11 , pályázat célja: Élőhelyvédelem, és -helyreállítás, élettelen természeti értékek védelme ....

Azt hiszem ez a tökéletes örökmozgó.... elsőnek a VIZÜGY szétkotorja a patakokat, majd a természetvédők helyrehozzák. Az EU fossa a pénzt, a GDP nő. De mi lesz a patak lakóival, azokkal ki törődik?

Addig is gyönyörködjünk a természet erejében. A Zala alaphelyzetben 30-50 között mozog, szinte végig gázolható s a vízfolyam szélessége 4-7 méter. Most a városi vízmére 298 cm mutatott, s a folyó kilépett a medréből.

itt lehet fogni a városi domikat

a meder a fák közt folyik

itt volt az utolsó telepítes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése