2011. november 17., csütörtök

Megmenekültünk!!! Megmenekültünk???

Néhányan tudjátok, hogy bankban dolgozom, néhányan tudjátok, hogy részvényekkel kereskedem. Már több, mint 15 éve ez a munkám, talán még az is mondhatom, hogy értek is hozzá.

Már a választások előtt beindult a mostani kormánypártunk, elmondta mennyire lesz jó nekünk... csak lesz,lesz,lesz... kis győzelem kis változás, nagy győzelem nagy változás.

Többen azt is tudják, hogy miközben haszonélvezője voltam az adócsökkentésnek, mindig mondtam, hogy ez akkora lyukat üt a költségvetésen amit semmilyen varga nem foltoz be. Közben vívtuk harcosan a szellemekkel a gazdasági szabadságharcot ( eszméletlen baromság ez a szókombináció ).

Eltüntettük a GDP 8%-nak megfelelő megtakarítást ( nyugdíjpénztárak), tönkrevertük majdnem a bankokat ( ha nem szarunk bele a rendszerbe, akkor most 20-30 forinttal lenne olcsóbb az EUR/CHF). E helyet mi történt? Az eddig végtörlesztő 30,000 polgártársunk szinte MIND(!!!) cash-ben fizette ki 25-30%-al olcsóbban a hitelét. Könnyen beláthatjuk, hogy megint a jómóduakon segített a Kormány ( én azok közé tartozom akinek nincs hitele, szóval semleges sarokból figyelek ).

Szóval szépen lassan vágtuk magunk alatt a fát, amibe besegítettek a görögök, spanyolok, olaszok, írek...Igazi CSAPATMUNKA!!!!

Ha valaki beszopja a kormány kommunikációját annak világossá teszem: ez az IMF megállapodás ( mint 2008-ban is ) csak egy keret, de amint nem tudjuk finanszírozni magunkat, a lehívás után már növeli az adóságunkat. A sors fintora, hogy a mai nap már feléltük a nyugdíjpénzt, újra ott vagyunk ahonnan elindultunk. Mindez azért mert a hibás politika péppé verte a forintunkat.

Most a kormány politikai csapdában van, de leszarom, mert van esély arra, hogy elkerüljünk egy argentin/görög csődöt. A többség meg fogja tartani a munkáját, de még több elvonás jön és a szociális transzfereket ( juttatásokat) meg fogják MÉG JOBBAN nyírbálni.

Mi vagyunk az a hegymászó akinek a beszorult jobb karját ( bye bye Mr, MATOLCSY ) le kell vágni, hogy megmeneküljünk.

Most csak az esély kaptuk meg, de ha nem él vele a 2/3-os FIDESZ akkor minden álldozat hiábavaló lesz, s végleg megyünk a levesbe....
Egy dologban biztos vagyok... a halak tesznek rá :) szóval hétvégén írány a vízpart ha a család elenged!!!

néhány link

Torok Gabor - politologus bloggja
Kettos merce
vastagbor

4 megjegyzés:

  1. "én azok közé tartozom akinek nincs hitele, szóval semleges sarokból figyelek"
    Semleges sarok nem létezik. Minden mindennel összefügg. Ebből képtelenség kimaradni bárhol is legyél a társadalomban. Bár, ha politikus lennél...Hmmm. :-O Nekem sajnos van hitelem, de jól emlékszem, hogy a bankban micsoda "kampány" folyt a svájci frank mellett, mikor felvettük. Na de hagyjuk. Megint pár régi-régi dinasztia átvágta a világot. Megtették ezt már korábban is.
    Én abban vagyok egyébként biztos, hogy hal van külföldön is. Sőt vannak olyan országok, ahol nem becsülik a csukát, süllőt és ennek köszönhetően hatalmas példányokat lehet horogvégre csalni. Sőt azt beszélik kajakot már heti bérből is lehet venni. Igen, lassan tényleg irány a vízpartra. Ahogy írod is. Csak éppen nem hazaira. :-(

    VálaszTörlés
  2. Kedves Atyafi!

    tudom, hogy igazabol nincs semleges sarok, de szeretek partatlannak mutatkozni ( mikozben nem vagyok az). S talan leginkabb a vizeinken mutatkozik meg, hogy milyen egy terseg vagy egy orszag gazdasagi helyzete ( + kultura ). Amint egy tersegnek rosszabbul megy azonnal elkezdik az emeberek a fagyasztonak es az alaltoknak hazahordani a halat.

    talan a fagyasztolada a halak legnagyobb ellensege... a MOHOSZ helyeben betiltatnam a fagyasztoladat...

    VálaszTörlés
  3. allatoknak... gepelesi hiba... na megyek mert kijott az OTP 3. negyedeves jelentese

    VálaszTörlés
  4. Kicsit már beleverték az emberekbe, hogy a politika rossz dolog, pedig az élet minden területén ott van. Kőkemény politika pl. az is, hogy hová mész horgászni és az is, hogy mivel fogod aznap vallatni a vizet. Gumihal, esetleg támolygó? :-O
    Az ember egy nagyon összetett állat. Én például sosem tudtam elvonatkoztatni és teljes mértékben a horgászatra koncentrálni, mert képtelen voltam kizárni a hétköznapjaimat belőle. Ezért szívesen olvasok horgászok tollából bármi mást is... Jó néha kiönteni a sok szart. Persze mértékkel, nehogy valakit még nyakon öntsünk vele. :-O

    VálaszTörlés